Ciobănesc german

Canisă Ciobanesc German - București

Pregătiți să îndeplinească orice sarcină

Canisa Casa di Arancina este o canisă de Ciobanesc German situata in Bucuresti, cu experiență în creșterea și selecția exemplarelor de top. Aici veți găsi informații utile despre această rasă, precum și despre valorile care ne ghidează în activitatea noastră.

Istoric

Horand von Grafrath, părintele fondator al Ciobănescului German. Horand reprezenta tipul regional din Turingia.
Horand von Grafrath, părintele fondator al Ciobănescului German. Horand reprezenta tipul regional din Turingia.

Detalii despre originile și dezvoltarea rasei.

Ciobănescul German este o rasă de câini cu o istorie îndelungată, având originile în secolul al XIX-lea în Germania. Această rasă a fost creată inițial pentru a lucra alături de ciobani, asigurând paza și protecția turmelor de oi pe câmpurile germane.

Datorită calităților sale remarcabile, cum ar fi loialitatea, inteligența și puterea fizică, Ciobănescul German a devenit rapid popular nu doar în Germania, ci și în alte țări din întreaga lume.
A fost utilizat nu doar pentru paza turmelor, ci și într-o varietate de activități, inclusiv în domeniul poliției și salvării.

Ciobănescul German a fost oficial recunoscut ca rasă distinctă în 1899, când căpitanul Max von Stephanitz a fondat “Verein für Deutsche Schäferhunde” (Asociația Ciobăneștilor Germani). Von Stephanitz a fost fascinat de calitățile de muncă ale câinilor ciobănești și a dorit să creeze o rasă supremă în abilități de pază, lucru și protecție.

El a identificat și a selecționat câțiva câini cu trăsături deosebite, inclusiv unul numit Horand von Grafrath, pe care l-a considerat temelia rasei Ciobănescului German. Acești câini au fost cruțați pentru capacitățile lor de lucru, inteligența și stabilitate emoțională.

Von Stephanitz a pus bazele standardului rasial al Ciobănescului German, promovând fermitatea, încrederea și calitățile fizice robuste în rasa pe care a creat-o. Din acele vremuri, Ciobănescul German a devenit una dintre cele mai populare rase de câini din lume. Este apreciată pentru devotamentul față de stăpân. 

Această rasă este cunoscută și pentru frumusețea sa fizică, având un blănat dens și o constituție puternică. Ciobănescul German este un câine cu o dresabilitate excelentă, fiind adesea folosit în competiții canine și în activități sportive pentru câini.

Astăzi, Ciobănescul German continuă să fie foarte popular și să fie una dintre cele mai preferate rase de câini din lume. Este iubit pentru echilibrul său emoțional, devotamentul față de familie și abilitățile sale impresionante în diverse domenii de activitate.

Caracteristici fizice

Graf Eberhard vom Hohen-Esp, care avea multe conexiuni de sânge cu câinii de serviciu din Swabia.
Graf Eberhard vom Hohen-Esp, care avea multe conexiuni de sânge cu câinii de serviciu din Swabia.

Ciobănescul German este un câine puternic, musculos, de talie medie spre mare, cu o structură compactă și robustă. Are capul în formă de pătrat, urechile erecte și ochii alert și inteligenți. Blana densă și cu un strat dublu îi oferă protecție împotriva intemperiilor.

Mișcările fluide și sigure evidențiază agilitatea și puterea acestui câine. Poziția corpului este înclinată ușor în față, cu spatele drept și musculatura bine definită.

Ciobănescul German este loial, inteligent și încrezător. Este un companion devotat și protector, având o predispoziție naturală pentru muncă și dorința de a impresiona prin abilitățile sale.

Este un câine de lucru remarcabil, potrivit pentru diverse sarcini, inclusiv pază, protecție, activități sportive și terapie. Aspectul său funcțional și utilitar reflectă iubirea și respectul pentru rasă în întreaga lume.

Canisa Ciobanesc German - Casa di Arancina

Canisa Casa di Arancina, specializată în creșterea de Ciobanesc German, a fost fondată în 2015 în București. Exemplarul Ara a fost sursa de inspirație pentru această pasiune și dezvoltarea canisei. Colaborarea cu canise de exceptie are ca scop obținerea exemplarelor remarcabile și selecția indivizilor cu genetică excelentă.

Galerie Video

Sigla Clubul Național al Ciobănescului German din Germania (Verein für Deutsche Schäferhunde) dedicat exclusiv ciobănescului german.
Logo-ul Federației Chinologice Internaționale evidențiază standardul rasei Ciobănescului German, recunoscut pe plan mondial pentru calitățile sale remarcabile.
Sigla Clubului National de Ciobanesc German
Logo-ul Asociației Chinologice Române pune în valoare tradiția și calitățile de excepție ale Ciobănescului German, promovând standarde ridicate în creșterea și îngrijirea acestor câini.
Logo-ul Asociației Metropolitane București este un simbol al dedicării față de Ciobănescul German și de standardele ridicate ale acestei rase remarcabile.